India: ze annuleert haar gedwongen huwelijk tot 12 jaar door middel van Facebook

In India, zijn 73% van de vrouwen onder dwang getrouwd, en het huwelijk van meisjes en vrouwen met veel oudere mannen komen vaak voor. Dit werd leefde Sushila Bishnoi, die is 19 jaar oud. Terwijl ze had slechts 12, zijn ouders trouwde tegen haar wil in 2010, in een geheime ceremonie in district Barmer.

Een inwoner van Rajasthan, deze jonge vrouw is gelukkig al omdat het gewoon in geslaagd om zijn huwelijk te ontbinden, zeven jaar later. In de Indiase regio, die met geweld meestal getrouwd blijven met hun ouders totdat zij 18 alvorens te worden verzonden naar hun echtgenoten, zegt NDTV. Sushila Bishnoi vertelde zijn verhaal aan AFP: "Ik wilde om te studeren, maar mijn familie en mijn schoonfamilie dwong me om te leven met een dronkaard", toe te voegen dat haar ouders haar had gedwongen om het huwelijk te consumeren. Gelukkig was ze in staat om te ontsnappen uit het huis van haar echtgenoot, onderdak vinden in een huis. Daar ontmoette ze Kriti Bharti, activist van Saarathi Trust vereniging, die regelmatig vroege huwelijken te annuleren.

De twee vrouwen deelnemen aan een procedure om het huwelijk te ontbinden, maar tot dan de man had altijd ontkend getrouwd Sushila als een minderjarige. Ze vonden uiteindelijk een oplossing ... Op Facebook! Als de ceremonie vond plaats in het geheim, was er geen manier om te bewijzen dat het meisje was getrouwd geweest tegen haar wil toen ze jonger dan 18 jaar was. Totdat ze vinden een onfeilbaar bewijs aantal vrienden van de man had geplaatst op zijn felicitatie boodschap muur dateert uit 2010. Door het maken van screenshots, hebben de twee vrouwen hun strijd gewonnen. "De rechtbank erkende de voor de hand liggende en zei dat het huwelijk ongeldig", Kriti Bharti zegt dat het einde van de hoorzitting, maandag 9 oktober.

De geschiedenis van Sushila Bishnoi is helaas geen alleenstaand geval. Gelukkig heeft het Indiase hooggerechtshof gewoon een wet aangenomen om huwelijken op jonge leeftijd te beperken. Sterker nog, sinds 11 oktober 2017, wordt ervan uitgegaan dat het hebben van geslachtsgemeenschap met een persoon jonger dan 18 jaar, zelfs in het kader van het huwelijk is noodzakelijk verkrachting.

Zie ook: Geweld tegen vrouwen

Ontdek shock campagnes tegen geweld tegen vrouwen© Plan UK 2014 / Yves Karew 2011 / King Khalid Charitable Foundation 2013

Lees ook: De bewegende getuigenissen van de slachtoffers van de vroege huwelijken

Om het nieuws te volgen, abonneren op de nieuwsbrief buzz